Bemutatkozás

Bemutatkozás

A MoneyMoon 2005-ben alakult meg, 2006. tavasza óta vagyunk aktívan jelen a piacon. Az évek során a sajtóban megjelenő elemzéseink több ezer befektető részére szolgáltak iránytűként a pénz- és tőkepiacok átláthatatlannak tűnő világában. A pénzügyi intézmények számára személyre szabott Premium Inside Pénz- és Tőkepiaci Magazinunk a magán- és intézményi befektetők körében elismert szakmai folyóirattá vált, a pénzintézetek a Premium Inside és az interaktív privát bankár rendszerünk (IPPA, azaz Interaktív Privát Portfólió Asszisztens) rendszeres segítsége által aktívabb és elégedettebb ügyfelekkel szembesültek.

2007 óta folyamatosan gyűjtjük, elemezzük és tisztítjuk a piaci adatokat, hogy belőlük objektív rangsorokat és versenytárs elemzéseket készítsünk a piaci szereplők és a privát ügyfeleink részére. Az adatminőség (és az adatok folyamatos tisztítása) azért nagyon fontos, mert a tapasztalataink azt mutatják, hogy a közzétett nyilvános adatok sok esetben hibásak, vagy pontatlanul kerülnek kiszámításra, az ebből származó médiában bemutatott statisztikai összehasonlítások így egy olyan képet mutathatnak, amely nem fedi a valóságot. Az egyre növekvő adathalmaz folyamatos ellenőrzése a pénzügyi intézményekre és az ellenőrző hatóságokra is hatalmas terhet ró, ezért mi kifejlesztettünk egy speciális eszközt, amely a minőségbiztosítást és így a tényleges kép megmutatását lehetővé teszi. Ehhez hasonló pontosságú statisztikát készítő eszköz szerintünk Európa-szerte is ritka, ha egyáltalán létezik.

Az adatminőség folyamatos ellenőrzésén és feldolgozásán túl megalkottunk egy tőkeáramlásokat is követő rendszert, amely újszerű konkurencia-elemzést és folyamatos monitoringot tesz lehetővé a piaci szereplők számára, fejlesztésünk továbbá ranking funkcióval is bővült, így az egyes pénzügyi termékek független és objektív minősítése, annak rendszeres felülvizsgálata Magyarországon is lehetővé vált. A tőkeáramlásokon alapuló stratégiáink eredményeként a MoneyMoon modellportfóliói a több éves tracking record alapján évi több mint 11 százalékponttal felülteljesítették a benchmarkokat.

Az évek során több mint 700 biztosítói eszközalapot, magánnyugdíj-pénztári portfóliókat és több mint ezer befektetési alapot, valamint 1500 népszerű európai passzív alapot (ETC, ETN, ETF) versenyeztettünk egymással. 2012-ben pilot jelleggel mobil applikációnkat is piacra dobtuk, melyek segítenek az eligazodásban és a befektetési portfóliók összeállításában. Exkluzív versenyeztető B2B megoldásaink és összehasonlító értékeléseink a szerződött partnerintézmények saját kommunikációjukban illetve tanácsadóikon keresztül is segítik az ügyfeleket.

Küldetésünk és legfőbb célunk, hogy eszköztárunkkal igazi nyer-nyer helyzetet és közös nevezőt teremtsünk a XXI. század pénzügyi intézményei és a magánbefektetők számára.